birdpng-300x300-2

een persbericht schrijven

Hoe zorg je voor de media-aandacht die jouw onderwerp verdient? Veel communicatieadviseurs worstelen met het schrijven van hun persbericht. Hoe creëer je nieuwswaarde, wat is een goede journalistieke opbouw en wat zijn hoofd- en bijzaken?
In deze training staan de structuur en stijlkenmerken van het persbericht centraal en krijg je tips, trucs en veel praktijkvoorbeelden.

 • Hoe creëer je nieuwswaarde?
 • Hoe zorg je ervoor dat jouw persbericht zich onderscheidt?
 • Hoe leest een redacteur je persbericht?
 • Wat is een goede journalistieke tekstopbouw?
 • Hoe maak je pakkende koppen en leads?
 • Wat zijn de hoofd- en bijzaken?
 • Hoe kun je de lezer redactioneel triggeren?

leervormen

individueel

Leer in je eigen tempo en op jouw niveau Kies voor de meest effectieve trainingsvorm die helemaal is afgestemd op jouw professionele situatie en persoonlijke leerdoelen. Je krijgt een-op-eenbegeleiding en direct deskundige feedback. Vooraf vindt een persoonlijke intake plaats. Investering: de training Een persbericht schrijven duurt een dag (van 10.00 tot 16.30) en kost € 495,- (inclusief lunch). Locatie: de training vindt plaats bij mooi mag.      

incompany

Leer samen met je collega’s Samen met je collega’s leer je in een praktijkgerichte training hoe je zo doeltreffend mogelijk een persbericht schrijft. Deze training is volledig afgestemd op jullie organisatie en het team krijgt direct feedback op eigen teksten. Investering: de training Een persbericht schrijven duurt een dag (van 10.00 tot 16.30) en kost € 295,- per deelnemer. Het minimum aantal deelnemers voor deze training is 4 en het maximum is 8. Vooraf vindt één centrale (?) intake plaats. Locatie: de training vindt plaats bij de organisatie.    

groepstraining

Leer van andere (communicatie)professionals In kleine groepjes gaan we aan de slag. Je leert van elkaar, en er is veel aandacht voor jouw persoonlijke leerdoelen en vragen. Je krijgt direct feedback op eigen teksten. Investering: de training Een persbericht schrijven duurt een dag (van 10.00 tot 16.30) en kost € 395,- per deelnemer (inclusief lunch). Het minimum aantal deelnemers voor deze training is 3 en het maximum is 8. Vooraf vindt per persoon een intake plaats. Locatie: de training vindt plaats bij mooi mag.      

Meer informatie over deze training? Schrijf hieronder je bericht, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  opfriscursus correct Nederlandsdoelgroepgericht schrijveneindredactieeen persbericht schrijvenstorytellingzakelijk schrijven

  Alle prijzen zijn exclusief reiskosten, kosten voor reistijd en BTW.

  Beekhuizenseweg 11, 6881 AA Velp
  + 31 (0)638500409
  + 31 (0)611077868
  Privacyverklaring / disclaimer